Ads 468x60px

6 Ocak 2011 Perşembe

Muhteşem Yüzyıl'a Büyük Protesto

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Teşkilatı’ndan bir grup, Abdülhamit dönemini anlatan "Sultanın Sırrı" filmini izlemek için gittikleri sinema önünde, Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisini protesto etti.
BBP İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, akşam saatlerinde "Sultanın Sırrı" filmini izlemek için geldikleri Şişli’deki sinema salonu önünde basın açıklaması yaptı. Bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde, Osmanlı Devleti’nin karalandığının, Kanuni Sultan Süleyman’ın da şehvet düşkünü gösterildiği vurgulanan açıklamada, dizinin yapımcısı ve yayınlanan kanal protesto edildi.

"Sultan’ın Sırrı’ filminde Abdülhamit’in vizyon sahibi, ileri görüşlü bir insan olduğunu vurgulayan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, "Ülkemizde bu tarihimizi karalayan değil, tarihimizin güzelliklerini gören filmler yapılmalı" dedi.

'
HAREM GENELEV GİBİ'
Halit Ergenç’in oynadığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın şehvet düşkünü gösterildiğini anlatan Karacan, "Harem bir genelev gibi, Osmanlı padişahı da şehvet düşkünü gösteriliyor. RTÜK’ten bir isteğimiz olacak. Bu tür filmleri izlemeye alsınlar. Gereken neyse yaptırım uygulansın" dedi. Grup yapılan açıklamanın ardından "Sultanın Sırrı" filmini izlemek için sinema salonuna geçti.
'KANUNİ ZEVK DÜŞKÜNÜ EŞCİNSEL GİBİ GÖSTERİLİYOR'

Dizinin yayınlandığı saatte yayıncı kuruluş önünde toplanan 30 kişilik grup da Kanuni Sultan Süleyman'ın elinde kadehi, zevk düşkünü bir eşcinsel olarak lanse edilmeye çalışıldığını ileri sürerek
eylem yaptı.
Dizi dizi yozlaşmaya hayır platformu üyesi yaklaşık 30 kişi Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının konu alan "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziyi protesto etmek için dizinin yayınlandığı saatte yayıncı kuruluş önünde toplandı. Ellerinde "Kanuni tahkir edilemez", "Ecdadımıza dil uzatan alçaktır" yazılı döviz taşıyan grup yayıncı kuruluş aleyhine sık sık slogan attı. Uzun süre Tekbir getiren eylemciler konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

ALPEREN OCAKLARI DA DESTEKLEDİ

Yapılan basın açıklamasında, dizinin gösterilen fragmanlarında Kanuni Sultan Süleyman'ın elinde kadehi, zevk düşkünü bir eşcinsel olarak lanse edilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Dizinin bundan sonraki bölümlerde bu hassasiyetlerin dikkate alınması için eylemi gerçekleştirdiklerinin altı çizildi.

Eyleme Alperen Ocakları da destek verdi. Eylem nedeniyle Çevik Kuvvet bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Açıklamanın ardınan grup slogan atarak yayıncı kuruluş önünden ayrıldı

0 yorum:

Yorum Gönder